Yeşil Topak Minik Zeytin Çekirdeksiz 5Lt

Net 1 kg Içindekiler: Yesil zeytin,su,tuz,limon tuzu,zeytinyag Mevsiminde toplanan yagli olgun ve lezzetli yesil zeytinler zeytin kirma taslariyla kirilarak elde hazirlanmistir.Aci çikarma isleminde katki maddesi kullanilmamis.Kayatuzu ile olgunlasmasi saglanmistir. Kendinden yagli lezzetli etli bir zeytindir.Özellikle ev yapimi zeytinlerimizde dogal yöntemlerle hazirlandigi için hafif acimsilik vardir.Zaten gida zeytinin daha lezzetli hale gelmesini saglamistir.Aldiktan sonra kendi suyunun içersinde buzdolabinda ya da karanlik soguk bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Fiyat :
800,00 TL-750,00 TL
Adet :
guvenlihizli
  • Yesil Zeytin Çekirdekli 

    Ilk olarak Yunanistan'in Santorini Adasi'nda yetistigi düsünülen zeytin, neredeyse 8 bin yillik tarihiyle kahvalti sofralarinin ve salata tariflerinin vazgeçilmezi. Essiz tadi ve kokusuyla sofralarin bas taci olmaya aday Oleamea zeytin çesitleri ise bu kadim tarihi en leziz sekilde devam ettiriyor. Kategoride siralanan ve her damak zevkine hitap eden Oleamea yesil zeytin çesitleri, yesil kirma ve yesil çizik olarak farkli seçeneklerden olusuyor. Mayhos aromasi ve agizda iz birakan tadiyla Gaziantep Yöresel yesil zeytin çesitleri, kaliteli ve ayricalikli bir lezzet deneyimi için sizi bekliyor!

    1. Zeytin Nasil Yapilir?

    Zamaninda toplanan zeytinler, sofralarla bulusmak üzere hazirlanmadan önce kirma veya çizik yöntemine uygun olarak çesitli islemlerden geçiyor. Ardindan cam kavanoza alinan zeytinlerin üzerine kaya tuzu, limon ve su ekleniyor. Zeytinlerin olmasi için kavanozlar serin ve kuru bir yerde yan yatirilarak bir süre bekletiliyor. Bu süreçte tuzun tamamen erimesi için zeytin kavanozlari arada bir çalkalaniyor. Yaklasik 20 günün sonunda ise zeytinler tüketilmek için hazir oluyor.

    2. Siyah Zeytin ve Yesil Zeytinin Farki Nedir? 

    • Siyah zeytin meyvenin olgunlasmis, yesil zeytin ise henüz olgunlasmamis halidir. 
    • Siyah zeytin, yesil zeytine göre daha fazla yag oranina sahiptir. 
    • Yesil zeytinin içerisinde siyah zeytine oranla daha fazla su bulunur. 
    • Yesil zeytinin yapilma süresi siyah zeytine göre daha uzundur. 

    2.1. Lezzet

    Siyah zeytin yesil zeytine göre çok daha fazla yag barindirdigi için daha yogun bir tada sahip oluyor. Bununla birlikte yesil zeytinin içerisinde siyah zeytine göre daha fazla su bulunuyor. Bu nedenle siyah zeytin daha baskin bir aroma sunuyor.

    2.2. Hasat Zamani

    Yesil zeytin, siyah zeytinin tam olgunlasmamis hali. Henüz olgunlasmamis siyah zeytinlerden elde edilen yesil zeytinler, dolayisiyla siyah zeytinlerden çok daha önce hasat ediliyor. Yesil zeytinler çogunlukla ekim ayinda hasat edilirken, siyah zeytinlerin toplanmasi aralik ayini bulabiliyor.

    2.3. Islenme Sekli

    Siyah zeytin ve yesil zeytin arasindaki en temel farklardan biri olan islenme sekli, özellikle siyah zeytinde birçok yöntemi beraberinde getiriyor. Siyah zeytini islemek için salamura, sele, teneke ve tuz-katlama yöntemi gibi seçenekler bulunuyor. Ancak yesil zeytinde neredeyse yalnizca salamura yöntemi tercih ediliyor. 

    2.4. Bekleme Zamani

    Siyah zeytinlerin yesil zeytinlere göre çok daha olgun olmasi islenme seklini dogrudan degistiriyor. Siyah zeytinler ortalama 1 ay bekletildiginde sofraya gelmek için hazir oluyor. Ancak yesil zeytinin yemeye uygun hale gelmesi için yaklasik 3 ay tatlandirilmasi gerekiyor.

    2.5. Besin Degeri

    Siyah zeytin fosfor ve sodyum bakimindan oldukça zengin bir içerige sahip. Yesil zeytinde ise A ve E vitamini siyah zeytine göre çok daha bol bulunuyor. Bununla birlikte, yesil zeytinden elde edilen erken hasat zeytinyagi çesitleri daha yüksek polifenol ve besin degeri içeriyor.

    3. Kirma Yesil Zeytin ve Yesil Çizik Zeytin Arasindaki Fark Nedir?

    • Kirma yesil zeytinler kirildiktan sonra olgunlasmaya devam ediyor ve acisi çok daha fazla çikiyor. Bu sebeple kirma yesil zeytinlerin tadi, çizik zeytinlere göre çok daha yogun oluyor.
    • Yesil çizik zeytin, kirma yesil zeytine oranla daha uzun süre dayaniklilik gösteriyor.
    • Yesil çizik zeytinlerin aksine, kirma yesil zeytinlerin kisa süre içerisinde tüketilmesi tavsiye ediliyor.
    • Kirma yesil zeytinin islenmesi, yesil çizik zeytine göre daha erken oluyor.
    • Kirik yesil zeytin yapimi, yesil çizik zeytine göre daha kolay ve pratik oluyor.
    • Kirma yesil zeytin, yesil çizik zeytine göre çok daha hizli bir sekilde tatlaniyor.
    • Yesil çizik zeytinin salamura suyunu degistirmeye gerek yokken, kirma yesil zeytinin acisinin çikmasi için suyunu belirli araliklarla degistirmek gerekiyor.

    4. Zeytin Tüketimi Vücuda Nasil Katkilar Saglar?

    • Zeytinde bulunan E vitamini, lif ve yag, sindirim sisteminin normal fonksiyonlarini korumaya katkida bulunuyor.
    • Doymamis yag asidi bakimindan zengin olan zeytin, vücuttaki sistemlerin ideal fonksiyonlarini sürdürmeye destek oluyor.
    • Zeytin, günlük enerji miktarinin bir kismini karsilamaya katkida bulunuyor.
    • Antioksidan maddeler içeren zeytin, bagisiklik sisteminin fonksiyonlarini korumaya yardimci oluyor.

    5.Gaziantep Yöresel Zeytin Çesitleri Nerede Yetisir?

    Oleamea zeytin çesitleri, Aydin’da yetisiyor. Bölgeye has bir toprak çesidi olan Memecik’te büyüyen Oleamea zeytinleri, tat ve kalite bakimindan üstün bir deneyim sunuyor. Bölgenin iklim özellikleri, toprak yapisi ve pH seviyesinin uygunlugu sayesinde Oleamea Memecik zeytinleri kendine has bir lezzetle sofralarda yerini aliyor. Ufak çekirdekli ve iri bir zeytin türü olan Memecik zeytinleri, olgun zamanlarinda dahi orta sertlikte oluyor. Yüksek besin degerine sahip olan Memecik zeytinleri, diger zeytin türlerine göre ise dört kat daha fazla polifenol içeriyor.

     
Sepete Eklendi.Sepete Git